Volledig scherm
Schapen en lammetjes bij de Kleine Schans in Terheijden. © Foto René Schotanus/Pix4Profs

‘De Kleine Schans biedt kansen voor toerisme’

TERHEIJDEN - Terheijden maakt toekomstplannen voor de Kleine Schans, een verdedigingswerk uit de Tachtigjarige Oorlog dat deel uitmaakt van de Zuiderwaterlinie. Het historische bouwwerk draagt bij aan de ontwikkeling van recreatie en toerisme in het dorp. 

Quote

Hoe mooi is het als we die geschiede­nis nog tastbaar­der kunnen maken en het verhaal nog duidelij­ker kunnen vertellen

Lieke Schuitmaker, wethouder

,,De Kleine Schans biedt allerlei mogelijkheden op het gebied van recreatie en toerisme, bijvoorbeeld met het verhaal van de Zuiderwaterlinie”, vertelt wethouder Lieke Schuitmaker, portefeuillehouder recreatie en toerisme. ,,Hoe mooi is het als we die geschiedenis nog tastbaarder kunnen maken en het verhaal nog duidelijker kunnen vertellen. Samen met de inwoners en betrokken partijen in Terheijden willen we nu de mogelijkheden bekijken om tot een toekomstscenario te komen. Het is namelijk vooral 'hun Kleine Schans'."

Visie Haven Terheijden

De Kleine Schans is als uitvoeringsproject opgenomen in de visie Haven Terheijden. Meer aandacht voor recreatie, meer toerisme en het versterken van de relatie met de Zuiderwaterlinie vormen de uitgangspunten van het project. 

Quote

Momenteel zijn we bezig om tot een toekomst­sce­na­rio voor de Kleine Schans te komen

Gemeentewoordvoerster

,,Momenteel zijn we bezig om tot een toekomstscenario voor de Kleine Schans te komen”, zegt een woordvoerster van de gemeente Drimmelen. ,,De eerste input is verzameld om te bekijken hoe de verschillende partijen met verschillende belangen tegen dit gebied en de toekomst daarvan aankijken.’’

Gesprekken over de toekomst

In januari hield de gemeente een open inloopbijeenkomst over de haven en omgeving. Daarna zijn er verschillende gesprekken gevoerd met bewoners, verenigingen, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Met deze betrokkenen praat de gemeente verder over de ontwikkeling van de Kleine Schans.

In samenwerking met indebuurt Breda