Volledig scherm
Schapen en lammetjes bij de Kleine Schans in Terheijden. © Foto René Schotanus/Pix4Profs

‘De Kleine Schans biedt kansen voor toerisme’

TERHEIJDEN - Terheijden maakt toekomstplannen voor de Kleine Schans, een verdedigingswerk uit de Tachtigjarige Oorlog dat deel uitmaakt van de Zuiderwaterlinie. Het historische bouwwerk draagt bij aan de ontwikkeling van recreatie en toerisme in het dorp. 

Quote

Hoe mooi is het als we die geschiede­nis nog tastbaar­der kunnen maken en het verhaal nog duidelij­ker kunnen vertellen

Lieke Schuitmaker, wethouder

,,De Kleine Schans biedt allerlei mogelijkheden op het gebied van recreatie en toerisme, bijvoorbeeld met het verhaal van de Zuiderwaterlinie”, vertelt wethouder Lieke Schuitmaker, portefeuillehouder recreatie en toerisme. ,,Hoe mooi is het als we die geschiedenis nog tastbaarder kunnen maken en het verhaal nog duidelijker kunnen vertellen. Samen met de inwoners en betrokken partijen in Terheijden willen we nu de mogelijkheden bekijken om tot een toekomstscenario te komen. Het is namelijk vooral 'hun Kleine Schans'."

Visie Haven Terheijden

De Kleine Schans is als uitvoeringsproject opgenomen in de visie Haven Terheijden. Meer aandacht voor recreatie, meer toerisme en het versterken van de relatie met de Zuiderwaterlinie vormen de uitgangspunten van het project. 

Quote

Momenteel zijn we bezig om tot een toekomst­sce­na­rio voor de Kleine Schans te komen

Gemeentewoordvoerster

,,Momenteel zijn we bezig om tot een toekomstscenario voor de Kleine Schans te komen”, zegt een woordvoerster van de gemeente Drimmelen. ,,De eerste input is verzameld om te bekijken hoe de verschillende partijen met verschillende belangen tegen dit gebied en de toekomst daarvan aankijken.’’

Gesprekken over de toekomst

In januari hield de gemeente een open inloopbijeenkomst over de haven en omgeving. Daarna zijn er verschillende gesprekken gevoerd met bewoners, verenigingen, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Met deze betrokkenen praat de gemeente verder over de ontwikkeling van de Kleine Schans.

  1. Supportersbus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie

    DEN BOSCH/BREDA - ‘Een kansloze actie van de politie’ noemt de supportersclub van FC Den Bosch de fouillering van tientallen supporters vrijdagavond in het cellencomplex in Breda. Na een tip had de politie sterke vermoedens dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken’ tijdens de wedstrijd. Een volle supportersbus op weg naar NAC Breda werd naar het politiebureau geleid, maar daar bleek dat niemand iets op zak had.

In samenwerking met indebuurt Breda