Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Jan Stads / Pix4Profs

De fietser: ‘Op weg naar mijn jeugd’

Column,,Fietsen is boeiend dankzij de bochten”, zegt de fietser. ,,Wat ligt er achter een bocht? Je weet het niet. Dat is spannend. Daarom is er weinig aan om in de Zeeuwse polders te fietsen. Dat gaat alleen maar rechtdoor. Brabant is ideaal. Daar barst het van de bochten.” 

De fietser citeert Ko Stoutjesdijk, de laatste predikant van de Grote Kerk in Breda: ‘Nooit loopt een straat in Brabant rechttoe ergens heen, want rechte lijnen worden niet getrokken.’ ,,Je hebt als fietser bochten nodig. Al vind ik de T-splitsing nog interessanter. Je moet kiezen, links of rechts. En soms zit je dan verkeerd haha.”

  1. Pool met mes staat toevallig tegenover beveiligster in opleiding bij tankstation (31) Breda: ‘Ik nam hem niet serieus’
    PREMIUM

    Pool met mes staat toevallig tegenover beveilig­ster in opleiding bij tankstati­on (31) Breda: ‘Ik nam hem niet serieus’

    BREDA - ,,This is a robbery!” De Pool die in het Engels naar de tankstationmedewerkster (31) riep al het geld uit de kassa te geven, werd niet heel erg serieus genomen dinsdagmiddag. ,,Ondanks dat hij met een groot mes zwaaide, verkocht ik hem gewoon ‘nee’”, vertelt de medewerkster die tijdens de overval alleen in het tankstation De Haan aan de Kruisweide in Breda stond.

In samenwerking met indebuurt Breda