Volledig scherm
Ferry Vertrepen van cafetaria De Fer komt bekijkt de schade in zijn afgebrande cafetaria. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

De Fer overweldigd door reacties na brand in frietkot Breda

BREDA -  ,,Ongelofelijk hoeveel reacties we hebben gehad.” Ferry Verstrepen en zijn vriendin Yvonne zijn er beduusd van wat de sluiting van frietkot De Fer op het Jan Ingen Houszplein teweegbrengt. Er is zelfs een crowdfunding gestart. 

De Fer zelf vindt de loftuitingen een beetje overdreven. ,,Er zijn betere mensen dan ik”, zegt de 80-jarige. Ook Yvonne vraagt zich af waarom dit allemaal gebeurt. ,,Ik zeg tegen hem dat hij er volgend jaar zestig jaar zou staan. Dat is bijzonder. Ik denk dat mensen dit zeggen doordat hij zichzelf is. Hij is de eenvoud zelve. En veel mensen weten wat hij allemaal heeft meegemaakt.” 

Ingebroken

Of de crowdfunding genoeg oplevert om na de brand de boel weer te kunnen openen, weten ze niet. Als het kon, zouden ze morgen open gaan. ,,Diep in zijn hart wil hij dat graag.” Maar alles moet vernieuwd worden.  Van de verzekering hebben ze nog steeds niks gehoord. Gelukkig zijn alle rekeningen betaald.  Tussen de vele reacties ziet ze er ook enkele dat Ferry genoeg geld heeft. ,,Dat vind ik zo erg. Er is ingebroken en een overval geweest. We moeten het doen met ons pensioentje. En dat zijn mensen die, ook als ze dronken waren, even naar Ferry gingen om te babbelen.” 

Koekskes

Ferry en Yvonne hebben erg moeten lachen om de reactie van Yvonne Schaap, de buurvrouw op de zaterdagmarkt. Die zei onder meer over De Fer: ,,Dit was niet zo maar een patatkraam. Daar kan geen McDonald’s tegenop.” Prachtig vond ze dat. ,,We kregen altijd koekskes van haar.”   

Standplaats

Yvonne leest alles op haar telefoon. En wat er in de krant komt knipt ze allemaal uit.  Voor Ferry wordt het allemaal wat veel. De standplaats hebben ze opgegeven. ,,Anders moeten we er volgende maand weer voor betalen.”  Maar wie weet. 

  1. Ik ben echt klaar met dit kabinet
    Geef uw mening

    Ik ben echt klaar met dit kabinet

    Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?

In samenwerking met indebuurt Breda