Volledig scherm
Frietkot De Fer aan de Haagweg is weer in opbouw na de brand begin oktober. © Tom van der Put/MaRicMedia

De Fer keert terug na brand: opening nieuw frietkot op 20 april

BREDA - De Fer opent op zaterdag 20 april de compleet vernieuwde frietkot aan de Haagweg. Dat is althans de voorlopige planning van de 81-jarige eigenaar Ferry Verstrepen. Het geraamte van de nieuwe zaak staat inmiddels weer op het Jan Ingen Houszplein.

Het is nu zeven maanden geleden dat een flinke brand de nostalgische frietzaak ruïneerde. Eigenaar Verstrepen dacht aanvankelijk snel weer achter het vet te kunnen staan, maar de schade bleek toch groter dan verwacht. Helemaal opnieuw beginnen leek geen optie. 

Een massale steunbetuiging volgde, verschillende doneeracties werden opgestart. Uiteindelijk kreeg de familie het toch voor elkaar om te kunnen beginnen met de wederopbouw.

Aanzicht als vanouds

Volledig scherm
Ferry Verstrepen sluit de deuren van zijn uitgebrande frituurzaak voor het laatst. © Pix4Profs / Edwin Wiekens

Die is nu in volle gang. De wanden en het dak zijn inmiddels geplaatst. De komende anderhalve week moet het aanzicht weer als vanouds worden. Binnen in het frietkot verandert wel een en ander, zegt Theo Kleinjan, man van De Fers dochter Petra. Zij wordt mede-eigenaar van de zaak.

,,Nu we toch alles moesten vervangen, hebben we meteen gekozen voor een nieuwe indeling", zegt Kleinjan. ,,We hebben geen vitrine meer, van binnen wordt alles wat strakker. En we kunnen eindelijk een klimaatbeheersing plaatsen. Wel zo prettig in de volle zomer en winter.” Wel zoals vroeger: ,,We gaan de haantjes uit de braadslee weer verkopen.”

Op zaterdag 20 april moet dan alles gereed zijn voor de heropening. Precies op tijd voor het 60-jarig jubileum van Ferry Verstrepen achter de frituur. De heropening en dat jubileum worden niet extra feestelijk aangekleed. ,,De Fer vindt het al mooi dat-ie weer aan de bak kan.”

Volledig scherm
Frietkot De Fer aan de Haagweg is weer in opbouw na de brand begin oktober. © Tom van der Put/MaRicMedia
Volledig scherm
Frietkot De Fer aan de Haagweg is weer in opbouw na de brand begin oktober. © Perry Roovers/MaRicMedia

In samenwerking met indebuurt Breda