Volledig scherm
Fer Vertrepen van cafetaria de Fer komt voor het eerst weer in zijn afgebrande cafetaria en sluit de deur nadien, voor het laatst, af. © Pix4Profs / Edwin Wiekens

De Fer kan zijn geluk niet op: nostalgisch frietkot aan de Haagweg keert tóch terug

VideoBREDA - Goed nieuws voor De Fer: zijn frietkot keert terug aan de Haagweg in Breda. De 80-jarige eigenaar Ferry Verstrepen hoopt in maart weer achter zijn vertrouwde frituur te staan, als het allemaal meezit.

De financiën zijn gedekt, laat schoonzoon Theo Kleinjan weten: ,,Vorige week hebben we een gesprek gehad met de verzekering, dat pakte ook positief uit. De keet komt op dezelfde plek te staan. We moeten daarvoor bij de gemeente opnieuw een omgevingsvergunning aanvragen. Dat duurt even. Precies dezelfde kraam komt er te staan, die is zo opgezet.”

Zestig jaar

Verstrepen zelf is verheugd dat-ie weer aan de slag kan: ,,Nog even wachten en dan mogen we weer.” Zo kan hij in ieder geval de zestig jaar dat hij achter het vet staat vervolmaken. Dat jubileum vindt plaats in april.

Begin oktober kwam bijna abrupt een einde aan de lange frituurloopbaan van De Fer. De tent rookte uit nadat de kachel vlam vatte. Een herstart leek vrijwel onmogelijk: de eigenaar dacht niet goed verzekerd te zijn en de kosten voor een nieuw kot kon hij niet dragen. Nu blijkt de financiële situatie, dankzij wat hulp, toch gunstig uit te pakken. Zodat De Fer zijn werk weer kan oppakken. Kleinjan: ,,De nostalgie keert terug.”

  1. Lichaam van Lisan (17) uit Breda verwoest door ziekte van Lyme, behandeling in Duitsland geeft eindelijk hoop
    PREMIUM

    Lichaam van Lisan (17) uit Breda verwoest door ziekte van Lyme, behande­ling in Duitsland geeft eindelijk hoop

    BREDA - ,,Een maand geleden kon Lisan niet langer dan vijf minuten lopen. Nu wandelen we iedere avond samen een half uur door de wijk. Ongelooflijk!”, zegt de moeder van Lisan Donkers (17). Door een tekenbeet op haar zevende kreeg de Bredase de ziekte van Lyme, wat een verwoestende uitwerking op haar lichaam had. Ze kon bijna niks meer, maar na eindelijk een behandeling in een Duitse kliniek te hebben gekregen is er een sprankje hoop.

In samenwerking met indebuurt Breda