De eerste dag van de totale leegverkoop van Intertoys in Breda: ‘Wát, heeft de Playmobil geen korting?’

VIDEOBREDA - Schreeuwerige posters hangen op de ramen van de twee centrumvestigingen van Intertoys in Breda. 'Nu of nooit', 'Wij sluiten deze winkel', 'Alles moet weg', staat erop. De allereerste dag van de totale leegverkoop, de winkels gaan ergens in mei toch écht dicht. 

Vader Henk en dochter Jennifer Borsje uit Breda staan tien minuten voor opening bij de vestiging aan de Grote Markt. ,,Zonde, zonde", vindt Henk. ,,Ik koop echt het liefste gewoon in een winkel, niet via internet. Maar dat wordt zo steeds moeilijker.”

Te druk

Natuurlijk, ook zij weten dat de Intertoys in Stada Stores gewoon openblijft. Ze zullen deze blijven bezoeken, maar toch hopen ze vandaag wat interessants te kunnen scoren. ,,Maar de echt mooie hardlopers zullen wel naar de andere vestigingen gestuurd worden, vermoed ik." Vijf minuten voor opening staan er al wat meer mensen. ,,De Karnemelkstraat is mij nu wat te druk", verklaart een vrouw.

En inderdaad. Daar staan zo'n dertig man voor de nog gesloten deuren. Een jongen zit op afstand te wachten, in een bushokje. ,,Ik ga ook naar Intertoys, maar ga daar niet tussen staan. Typisch Nederlands om nu massaal te komen", verzucht hij. Maar ja, hijzelf aast toch ook op kortingen.

Volledig scherm
Opheffingsuitverkoop Intertoys vanwege het faillissement. De eerste koopjesjagers bij de vestiging op de Grote Markt. © Pix4Profs/ Ramon Mangold
Quote

Jammer dat de Lego niet in de aanbieding is.

Marieke uit Bavel

Skeelers

Die vallen wat tegen. De Lego en Playmobil: geen korting. Het overgrote deel: 10 procent. Marieke uit Bavel is met haar dochtertje Filine voor skeelers gekomen. ,,Ze was in augustus jarig en toen hebben we dat beloofd. Dat gaan we vandaag dus eens inwilligen", legt ze uit. Maar: ,,Ze vond de skeelers die hier lagen wat tegenvallen. Het is ook jammer dat de Lego niet in de aanbieding is. We hebben nu wel wat stiften meegenomen met wat korting. We gaan nu de stad in om ergens anders skeelers te kopen.”

Tegenvallende kortingen

Koen heeft al een flink aantal artikelen in zijn mandje liggen. Hij valt op door zijn Intertoys-tas, maar dat is toeval, bezweert hij. ,,Want tasjes kosten overal geld, dus ik pakte de eerste de beste tas die ik thuis tegenkwam", legt hij uit. 

Quote

Ik denk dat de échte kortingen pas later komen, voor de laatste troep.

Koen
Volledig scherm
20190309 - Breda - Opheffingsuitverkoop Intertoys vanwege het faillissement. Klant in de winkel aan de Karnemelksestraat. FOTO: PIX4PROFS/RAMON MANGOLD © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Hij komt recht uit zijn nachtdienst en heeft zijn drie kinderen beloofd thuis te komen met cadeautjes. ,,De kortingen vallen me nogal tegen; ik heb nu wat Playmobil en een pop. Wát, heeft de Playmobil geen korting? Dan leg ik het weg, ik ga niet de volle mep betalen. Ik denk dat de échte kortingen pas later komen, voor de laatste troep. Ik zei tegen m'n kinderen dat ik misschien niks zou hebben, maar dat gaat drama opleveren. Ik kijk nog even door, zodat ik toch nog met iets moois thuiskom."

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7303 stemmen