Volledig scherm
De Baadster is te zien achter op de foto, in het water. © Martijn Schraven

De baadster baddert weer op het Dr. Struyckenplein in Breda

BREDA - De Baadster is weer terug op het Dr. Struyckenplein in de Bredase wijk Heuvel. In 1962, negen jaar na de opening van het plein werd ze voor het eerst onthuld.

Nu, 53 jaar later werd dat nogmaals over gedaan na de verbouwing van het plein. Wethouder Patrick van Lunteren deed er zondagmiddag zijn laarzen voor aan om het beeld in haar hernieuwde omgeving te onthullen.

De gelegenheid werd uitbundig gevierd met het eerste Struyckenfestival. Met live muziek, gratis ijsjes, een fototentoonstelling over de wijk, een springkussen en een braderie. Kinderen konden behalve spetteren in het water naast de baadster, in verschillende stands knutselen.

Bij de eerste onthulling, is een foto gemaakt met mensen uit de wijk. Zondagmiddag is eenzelfde tijdsdocument nogmaals gemaakt.

Volledig scherm
© Martijn Schraven
  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda