Volledig scherm
PREMIUM
Medde van Dijck (links), Mado Maas (midden) en Julie van Aert: drie van de zes ontwerpers van ‘Sokpoppen’, waarmee buurtschap Molenstraat op 1 september meedoet aan het Zundertse corso. © Jan Stads/Pix4Profs

De allerjongste corso-ontwerpers ooit en een buurtschap die meedoet zonder wagen

CORSO ZUNDERTVeelbelovend zijn ze weer stuk voor stuk, de twintig ontwerpen voor het Zundertse bloemencorso. Wij lichten er twee uit: eentje die werd bedacht door de jongste ontwerpers ooit. En een buurtschap die wel meedoet, maar géén wagen bouwt. ,,Een gek idee dat mijn sok straks zó groot door de straten rijdt!”

Is de 4-jarige Mado de jongste ontwerper in de geschiedenis van het corso? Zonder twijfel. Mado is een van de zes kinderen die mee hebben gedacht aan de wagen van Molenstraat. Sokpoppen heet de creatie van die buurtschap.

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda