Volledig scherm
PREMIUM
Medde van Dijck (links), Mado Maas (midden) en Julie van Aert: drie van de zes ontwerpers van ‘Sokpoppen’, waarmee buurtschap Molenstraat op 1 september meedoet aan het Zundertse corso. © Jan Stads/Pix4Profs

De allerjongste corso-ontwerpers ooit en een buurtschap die meedoet zonder wagen

CORSO ZUNDERTVeelbelovend zijn ze weer stuk voor stuk, de twintig ontwerpen voor het Zundertse bloemencorso. Wij lichten er twee uit: eentje die werd bedacht door de jongste ontwerpers ooit. En een buurtschap die wel meedoet, maar géén wagen bouwt. ,,Een gek idee dat mijn sok straks zó groot door de straten rijdt!”

Is de 4-jarige Mado de jongste ontwerper in de geschiedenis van het corso? Zonder twijfel. Mado is een van de zes kinderen die mee hebben gedacht aan de wagen van Molenstraat. Sokpoppen heet de creatie van die buurtschap.

  1. Lichaam van Lisan (17) uit Breda verwoest door ziekte van Lyme, behandeling in Duitsland geeft eindelijk hoop
    PREMIUM

    Lichaam van Lisan (17) uit Breda verwoest door ziekte van Lyme, behande­ling in Duitsland geeft eindelijk hoop

    BREDA - ,,Een maand geleden kon Lisan niet langer dan vijf minuten lopen. Nu wandelen we iedere avond samen een half uur door de wijk. Ongelooflijk!”, zegt de moeder van Lisan Donkers (17). Door een tekenbeet op haar zevende kreeg de Bredase de ziekte van Lyme, wat een verwoestende uitwerking op haar lichaam had. Ze kon bijna niks meer, maar na eindelijk een behandeling in een Duitse kliniek te hebben gekregen is er een sprankje hoop.

In samenwerking met indebuurt Breda