De storing bij de vestigingen van het Amphia, zoals hier aan de Molengracht met op de voorgrond de nieuwbouw die eind november in gebruik wordt genomen, is verholpen.
Volledig scherm
De storing bij de vestigingen van het Amphia, zoals hier aan de Molengracht met op de voorgrond de nieuwbouw die eind november in gebruik wordt genomen, is verholpen. © Pix4Profs-Ron Magielse

Data- en telefoniestoring Amphia verholpen, ook spoedeisende hulp weer open

BREDA - De grote storing bij het Amphia ziekenhuis waardoor vandaag alle operaties moesten worden uitgesteld in Breda en Oosterhout, is opgelost. Sinds 18.00 uur is het ziekenhuis weer volledig operationeel, ook voor spoedeisende hulp. 

Wat de oorzaak van de data- en telefoniestoring is geweest is nog onduidelijk. Die werd vanochtend rond half acht ontdekt. Het ziekenhuis was vanaf dat moment telefonisch onbereikbaar voor patiënten. In totaal werden vandaag  72 operaties geschrapt, 21 patiënten voor wie de operatie niet kon wachten werden in het Elisabeth Twee Steden ziekenhuis in Tilburg geholpen en het Bravis in Roosendaal/Bergen op Zoom.

Het Amphia ziekenhuis is sinds 18.00 uur weer telefonisch bereikbaar en het heeft weer volledig toegang tot alle patiëntendossiers. Voor operatie- en oncologiepatiënten is extra capaciteit georganiseerd in het weekend. Vanaf maandag zullen alle poliklinieken weer normaal functioneren.

72 operaties afgezegd

Verplaatste behandelingen en afspraken zullen volgende week zo veel mogelijk opnieuw worden ingepland, laat het Amphia weten. Vrijdag werden in totaal 72 operaties afgezegd. Bij ziekenhuizen in de omgeving waren 21 extra spoedopnamen nodig door de problemen bij het Amphia.

In samenwerking met indebuurt Breda