Volledig scherm
© Ramon Mangold/Pix4Profs

'Dat wordt een week op de Grote Markt staan'

BREDA - Als de nachtdienst ingaat, wordt het langzaamaan iets rustiger op de Grote Markt in Breda. De meeste aanwezigen moeten morgen ‘gewoon werken’ of ‘naar school’. Domien Verschuuren gaat naar bed. Hij laat slaapgast Ali B en Frank van der Lende samen achter.

Het gevaar dat hierin schuilt is dat de mannen een plan bedenken hoe ze hem wakker kunnen houden vannacht. De aanwezige toeschouwers operen leuke tips.

Gefascineerd kijkt Jelger Elzinga (18) uit Breda toe. ,,Dit is echt mijn ding. In 2008 woonde ik nog in Dongen. Daar had ik een krantenwijk en dit deed ik fietsend met de radio aan. De week van Serious Request was de beste week ooit. Zo lekker gewerkt! Sindsdien ben ik helemaal fan. Vorig jaar Giel Beelen aan de lijn gehad. Dit jaar wist ik meteen: dat wordt een week lang op de Grote Markt staan.”

Elzinga heeft zelf ook geld opgehaald voor het Glazen Huis. ,,We hebben met de studentenvereniging een kroegentocht gehouden. De opbrengst hiervan gaat naar dit doel. Ook vraag ik zo nu en dan een nummertje aan.”

Op de achtergrond vertellen Ali B, Van der Lende en Thijs Boontjes een verhaaltje voor het slapengaan.

In samenwerking met indebuurt Breda