Volledig scherm
© Joost Klaverdijk

CultuurCentrum Zundert in oktober weer open

ZUNDERT - Verenigingen die gebruik maken van CultuurCentrum in Zundert, moeten in september tijdelijk uitwijken naar een alternatieve locatie. Het centrum,  dat begin juli sloot vanwege het faillissement van het horecadeel, gaat namelijk niet meteen na de zomer open, zoals gehoopt, maar op 1 oktober. 

Bestuurder Jos Vriends van de stichting CultuurCentrum Zundert (CCZ) meldt dat bij het faillissement van de horeca, meer kwam kijken dan het bestuur verwachtte. Zo moest de curator gedetailleerd uitzoeken wat nou precies eigendom was van wie. ,,Dat vergde meer tijd dan we wisten."

Cultureel jaar 

Ondanks die kleine vertraging, benadrukt Vriends dat het centrum naar verwachting 1 oktober echt weer opent. Het culturele jaar, dat in Zundert op 5 oktober begint, en waar voor verschillende voorstellingen al kaartjes zijn verkocht, gaat gewoon door. Ook de verenigingen en de (ruil)bibliotheek kunnen vanaf oktober hun activiteiten weer oppakken in het centrum. 

CCZ verpacht de horeca. Dat moet van de gemeente. Die wil, als subsidieverstrekker, niet dat de stichting commerciële horeca uitbaat. Dit, om de schijn van belangenverstrengeling tegen te gaan. 

Horeca

Hoewel CCZ de inkomsten gebruikt voor het culturele programma, heeft het bestuur al vanaf het begin aangegeven niet in  de problemen te komen door het faillissement van de pachter. Niet alleen wordt het programma deels ook betaald uit bijvoorbeeld de kaartverkoop, ook was CCZ al op dat moment in gesprek met een eventuele nieuwe uitbater van de horeca. 

,,En dat zijn we nog steeds", zegt Vriends. Sterker: ,,Er moeten nog wat puntjes op de i worden gezet, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we er uit komen." Intussen blijft het centrum dicht om alles te regelen.

 Dat betekent dat het afhaal- en inleverpunt van de bibliotheek nog even in Rijsbergen blijft en dat verenigingen die geen zomerstop hebben, tijdelijk zijn uitgeweken naar een andere locatie. Ook de clubs die na het corso weer beginnen, zullen in september even een alternatief moeten zoeken. ,,Maar daarna gaan we er gewoon weer volle bak tegenaan", zegt Vriends.. 

In samenwerking met indebuurt Breda