Volledig scherm
Bij de herinrichting van de Markt in Prinsenbeek is dit najaar ook de waterpomp teruggeplaatst. Nu komt er nog meer water: de gemeente legt ook een fonteinvloer aan. © Pix4Profs-Ron Magielse

Crowdfunding mislukt, toch krijgt de Markt van Prinsenbeek een fontein

PRINSENBEEK - De Markt van Prinsenbeek krijgt tóch een fontein. Bekenaren zouden het geld voor een waterspeelplaats zelf inzamelen, 70.000 euro. Dat bedrag werd niet gehaald, maar de gemeente Breda springt nu alsnog bij om de zogenoemde bedriegertjes te bekostigen.

Dat schrijft wethouder Paul de Beer aan de Bredase gemeenteraad. De Markt is de afgelopen maanden op de schop gegaan. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de herinrichting.

Inwoners van Prinsenbeek hadden inbreng in de plannen voor het plein. Maar met het oog op het budget kon de gemeente niet aan alle wensen voldoen. Daarop besloot de Werkgroep Markt Prinsenbeek om via crowdfunding zelf maar het bedrag voor een fonteinvloer in te zamelen.

Grote inspanning

Met onder meer taartbakwedstrijden, sponsorlopen en buttonverkopen werd gepoogd het streefbedrag te halen. ,,Ondanks de grote inspanning die is geleverd is gebleken dat het niet lukt om voldoende middelen te genereren”, schrijft De Beer.

Maar niet getreurd: ,,Na intern beraad heeft gemeente Breda besloten om de waterspeelplaats toch aan te leggen. Een dergelijke waterspeelplaats past namelijk uitstekend in de uitvoering van het nieuwe Stedelijk Waterplan. Ten tijde van de afspraak over de crowdfunding waren deze financiële mogelijkheden er nog niet.”

De officiële opening van de Makrt staat gepland op zaterdag 25 april.

In samenwerking met indebuurt Breda