Burgemeester Paul Depla (Breda) staat de pers te woord bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Paul Depla (Breda) staat de pers te woord bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. © ANP

Criminelen bieden zwart geld aan om kroegen overeind te houden: ‘We moeten niet naïef zijn’

updateBREDA - Nu het water de horeca aan de lippen staat, kloppen dubieuze financiers aan om kroegen en restaurants overeind te houden met crimineel geld. Burgemeester Paul Depla van Breda vreest dat noodlijdende zaken in de verleiding komen: ,,Dat gebeurt, dat voel ik op m'n klompen aan.”

Paul Depla voert al jaren een felle strijd tegen de ondermijnende criminaliteit. ,,De afgelopen jaren hebben we behoorlijk gedrukt om die uit de horeca te krijgen”, zegt de burgervader in de talkshow Op1 zaterdagavond. 

  1. Pool met mes staat toevallig tegenover beveiligster in opleiding bij tankstation (31) Breda: ‘Ik nam hem niet serieus’
    PREMIUM

    Pool met mes staat toevallig tegenover beveilig­ster in opleiding bij tankstati­on (31) Breda: ‘Ik nam hem niet serieus’

    BREDA - ,,This is a robbery!” De Pool die in het Engels naar de tankstationmedewerkster (31) riep al het geld uit de kassa te geven, werd niet heel erg serieus genomen dinsdagmiddag. ,,Ondanks dat hij met een groot mes zwaaide, verkocht ik hem gewoon ‘nee’”, vertelt de medewerkster die tijdens de overval alleen in het tankstation De Haan aan de Kruisweide in Breda stond.

In samenwerking met indebuurt Breda