Volledig scherm
© Thinkstock

Crematies bij Zuylen kunnen sinds maandag einde ochtend weer doorgaan na defect aan schuif

BREDA - Bij Zuylen Uitvaartverzorgingscentrum aan de Tuinzigtlaan in Breda mocht maandag vanaf 11.30 uur weer gecremeerd worden.  Het probleem met de crematie-installatie dat afgelopen weekend ontstond is verholpen. Dat vertelt een woordvoerster.

Er was een defect aan een schuif die de onderdruk regelt. Afgelopen weekend sloeg de rook hierdoor terug het gebouw in. Om 11.30 uur kreeg het uitvaartcentrum weer toestemming van de gemeente dat er gecremeerd kon worden. Een monteur blijft vandaag voor de zekerheid aanwezig om te controleren of de schuif goed blijft werken.

Zaterdagmiddag kwam een brandmelding vanuit het uitvaartcentrum. Er was geen sprake van brand maar door het technische probleem bleef de rook hangen. Uiteindelijk vond de brandweer een blokkade in het afvoersysteem.

Maandagochtend waren er geen vroege crematies. Een crematie van 10.30 uur is verplaatst.  

  1. Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd
    PREMIUM

    Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

    BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.

In samenwerking met indebuurt Breda