Cougar-helikopter boven Breda voor opnames tv-serie

videoBREDA - Wie zaterdagochtend in de buurt van de KMA in Breda was, kon zomaar een Cougar-helikopter zien vliegen. De grote heli werd ingezet voor de opnames van een televisieserie, zo laat een woordvoerder van de gemeente Breda weten.

De Cougar landde rond 9.07 uur op de Parade van het Kasteel van Breda. De heli steeg de uren daarna een aantal keer op en landde vervolgens weer bij de KMA. Voor welke tv-serie de opnames zijn, mag de woordvoerder niet zeggen. 

Vervoeren van troepen

De Cougar-helikopter is een bekende in de wereld van Defensie. De heli's worden gebruikt voor het vervoeren van troepen en materieel. Ze zijn volgens de website van Defensie gestationeerd op de Vliegbasis Gilze-Rijen.

Dit voorjaar ook al opnames in Breda

Het is niet de eerste keer dat Breda het decor is voor een tv-serie: In mei werden er in een woning in het Ginneken en op het gevangenisterrein van de Koepel opnames gemaakt voor het tweede seizoen van Undercover.

Volledig scherm
Een Cougar helikopter van de Koninklijke Luchtmacht eerder dit jaar, als onderdeel van een spectaculaire airshow tijdens de Luchtmachtdagen in Volkel. © Stephan Tellier
  1. Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Bierconsumptie zit weer in de lift’
    PREMIUM
    interview + video

    Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Biercon­sump­tie zit weer in de lift’

    BREDA - Nicolas Bartholomeeusen werd geboren aan de Bredabaan in Maria-ter-Heide bij Brasschaat in België. Die weg voert in één lange rechte lijn door Wuustwezel en Zundert naar Breda. Bartholomeeusen zegt niet dat dat hij voorbestemd was om directeur te worden van Bierbrouwerij AB Inbev, met het hoofdkantoor in Breda. Maar hij beaamt dat het mooi toeval is. “Ik voel me hier goed thuis. We kwamen vroeger vaak in Breda en West-Brabant, dus ik ken de omgeving.”

In samenwerking met indebuurt Breda