Volledig scherm
Controle bij camping fort Oranje. © Tom van der Put / MaRicMedia

Controle Fort Oranje: onder meer 33.000 euro aan belastingschuld geïnd

RIJSBERGEN - Tijdens de grote integrale controle van dinsdag 17 januari op camping Fort Oranje in Rijsbergen heeft de politie één illegale vreemdeling aangetroffen. Verder werd er voor ruim dertigduizend euro aan achterstallige belasting geïnd en zijn er verschillende auto's in beslag genomen.

Aan de actie werkten naast de gemeenten Breda en Zundert ook onder meer de Taskforce, de brandweer, de GGD en de Belastingdienst mee.

Tijdens de handhavingsactie is een bejaarde man aangetroffen in een verrotte caravan. Hij was op meerdere plekken door de vloer gezakt. De man is op een andere plek ondergebracht, meldt de politie. De GGD West-Brabant onderzocht verschillende zorgwekkende leef- en woonomstandigheden die mogelijk gezondheidsrisico's opleveren. In 25 gevallen gaat het om een situatie waarbij op korte termijn opvolging nodig is.

De politie betrapte één persoon op rijden onder invloed. Hij is zijn rijbewijs kwijt. Verder werd één illegale vreemdeling aangetroffen, deze man is overgedragen aan de Afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie. De politie schreef verder bekeuringen uit voor het niet tonen van een rijbewijs, een verlopen APK-keuring, een gladde band (4), een losse accu (2), een barst in de voorruit, het ontbreken van een kinderzitje en defecte verlichting.

De Belastingdienst heeft in verband met openstaande schulden negentien keer beslag gelegd op een auto, negen daarvan zijn daadwerkelijk afgevoerd. De andere tien eigenaren krijgen nog vier weken om hun belastingschuld te betalen. In totaal is er voor 33.036 euro aan achterstallige belasting geïnd.

In samenwerking met indebuurt Breda