Concertkaartjes winnen maar niet kunnen gaan vanwege rolstoel

BREDA - Ze won kaartjes voor een concert van Nick en Simon in Ahoy, maar kon er niet naar toe. De gewonnen kaartjes waren niet geschikt voor iemand in een rolstoel. Pas nadat een concertbezoekster haar kaartjes beschikbaar stelde, kon Danoesja Kozial uit Breda genieten van het zangduo.

Kozial won de concertkaartjes van 100% NL. Dolgelukkig was ze, want ze is fan van Nick en Simon. "Helaas kreeg ik al direct te horen dat er geen rolstoelplekken beschikbaar waren. Daarmee werd de deur direct dicht gedaan."

Actie
Haar zus startte daarop direct een actie via social media. "Mijn zus zit in een rolstoel en alhoewel ze de kaarten heeft gewonnen, is ze niet welkom bij het concert omdat alle rolstoelplaatsen al bezet zijn. Ze mag dus niet naar het concert en is dus blij gemaakt met een dooie mus alleen omdat ze in een rolstoel zit! Dit komt bij mij over als pure discriminatie van rolstoelers!"

De actie had succes. "Maar niet omdat 100%NL heeft gehopen", zegt Kozial. "Een concertbezoekster was zo vriendelijk om haar plaatsen af te staan. Dat waren zitplaatsen. Ahoy heeft er vervolgens voor gezorgd dat ik daar met rolstoel kan zitten."

Weigeren
Ondanks dat Kozial genoten heeft van het concert, is ze teleurgesteld. "Ik maak het helaas zo vaak mee dat ik ergens geweigerd word alleen omdat ik in een rolstoel zit. Daarnaast heb ik ook een hulphond. Deze mag ook vaak niet mee naar binnen. Dat doet pijn.

100%NL heeft nog niet gereageerd.

In samenwerking met indebuurt Breda