Volledig scherm
Gaby Dirne © Gaby Dirne

Componist NAC-clublied Gaby Dirne (86) overleden

BREDA - Gaby Dirne, de componist van het clublied van NAC, is gisteravond op 86-jarige leeftijd overleden. De Bredase muzikant is plots gestorven aan de gevolgen van een hartinfarct.

Dirne kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Op 21-jarig leeftijd begon hij zijn eigen particuliere muziekschool. Als muzikant had hij succes met de formatie The Valentino's, met wie hij een begeleidingsconcert vormde voor onder meer Imca Marina, Ben Cramer en Zangeres Zonder Naam. Ook werd Dirne steeds actiever als componist en richtte hij zijn eigen platenlabel op, Derny. 

In 1969 componeerde hij zijn bekendste werk: Hé hé hé hé hup N.A.C. Gezongen door Albert Brosens, begeleid door The Valentino's. Het nummer zou uitgroeien tot het clublied van NAC. 

Twee jaar geleden componeerde Gaby Dirne een naar eigen zeggen 'nieuw volkslied voor Breda', als alternatief voor De Paarse Heide.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De grenzen opzoeken én er overheen gaan, winnen als tweede natuur
  PREMIUM
  COLUMN

  De grenzen opzoeken én er overheen gaan, winnen als tweede natuur

  De stand in de messcherpe trainingspartij is 2-2. Trainer Cor Pot vouwt beide handen om zijn mond. ‘Winnende goal!’ buldert hij over de steppe achter het stadion aan de Beatrixstraat. De intensiteit van het potje wordt nóg hoger. Krankzinnige slidings, opstootjes en een hoop gevloek en getier. Niemand wil verliezen. Corner! Nee jôh, mafkees!,roept de hele verdedigende partij. Corner, géén discussie! beslist de assistent-trainer die vandaag vooral fungeert als scheidsrechter. Keeper Karelse zet zijn verdediging neer en spoort zijn manschappen aan vól in het duel te kletsen. De corner. Kník. 3-2. Dekkingsfout bij de eerste paal. Gejuich en gejoel bij de winnende partij. De Karel is woest. Met zijn imponerende fysiek stormt hij op zijn verzakende teamgenoot af en geeft die, met de platte hand, een ongelooflijke draai om de oren. Die zakt meteen in elkaar.
 2. ‘Nieuwe wet hard nodig bij opsporen vermisten’
  video

  ‘Nieuwe wet hard nodig bij opsporen vermisten’

  BREDA - Onderzoeken naar vermiste personen worden bemoeilijkt door het ontbreken van wetgeving. Zolang er geen serieus vermoeden bestaat van een misdrijf, heeft de politie geen wettelijke basis om belangrijke privacygevoelige informatie op te vragen van vermisten zoals bank- en belgegevens. Het is om diezelfde reden soms zelfs onmogelijk om een ander land te vragen DNA af te nemen van familieleden, bijvoorbeeld ter identificatie van een lichaam.

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

 • Ja (54%)
 • Nee (46%)
3233 stemmen