Volledig scherm
Gaby Dirne © Gaby Dirne

Componist NAC-clublied Gaby Dirne (86) overleden

BREDA - Gaby Dirne, de componist van het clublied van NAC, is gisteravond op 86-jarige leeftijd overleden. De Bredase muzikant is plots gestorven aan de gevolgen van een hartinfarct.

Dirne kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Op 21-jarig leeftijd begon hij zijn eigen particuliere muziekschool. Als muzikant had hij succes met de formatie The Valentino's, met wie hij een begeleidingsconcert vormde voor onder meer Imca Marina, Ben Cramer en Zangeres Zonder Naam. Ook werd Dirne steeds actiever als componist en richtte hij zijn eigen platenlabel op, Derny. 

In 1969 componeerde hij zijn bekendste werk: Hé hé hé hé hup N.A.C. Gezongen door Albert Brosens, begeleid door The Valentino's. Het nummer zou uitgroeien tot het clublied van NAC. 

Twee jaar geleden componeerde Gaby Dirne een naar eigen zeggen 'nieuw volkslied voor Breda', als alternatief voor De Paarse Heide.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda