Compleet drugslab wordt gedumpt vanuit bus bij de Galderse Meren, twee auto's rijden weg als handhavers kijkje komen nemen

VideoBREDA - Een Mercedesbus vol vaten en ketels is gevonden op een parkeerplaats van de Galderse Meren aan de Moerstraat in Breda. Het lijkt erop dat een compleet drugslab, of resten hiervan, zich bevinden in de bus. Mogelijk waren mensen drugsafval aan het dumpen op het moment dat handhavers langsreden. 

Handhavers reden toevallig voorbij en zagen de bestelbus staan. Toen ze een kijkje gingen nemen reden twee auto's weg. De politie vermoedt dat ze mogelijk betrokkenen zijn. Vermoedelijk zijn ze gestoord tijdens hun dumping en gevlucht toen ze de handhavers zagen aankomen. Het kenteken van de bus staat niet als gestolen bekend. 

De politie doet onderzoek en een speciaal team vanuit Vlissingen kwam om monsters te nemen. De gemeente komt om de rommel op te ruimen als het onderzoek is afgerond. 

Volledig scherm
Vermoedelijk drugslab gedumpt aan de Galderse Meren © MaricMedia / Perry Roovers
Volledig scherm
Mercedes gevonden in Breda © MaRicMedia / Perry Roovers
Volledig scherm
Mercedes gevonden in Breda © MaRicMedia / Perry Roovers
Volledig scherm
Mercedes gevonden in Breda © MaRicMedia / Perry Roovers
  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda