Kinderen in groep 8 op de basisschool Dirk van Veen bezig met hun CITO toets.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen in groep 8 op de basisschool Dirk van Veen bezig met hun CITO toets. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Cito-toets al lang niet heilig meer: nog op 61 procent van West-Brabantse scholen

WEST-BRABANT - Basisscholen hebben deze week de keuze uit vijf verschillende eindtoetsen om het niveau van achtstegroepers te meten. De oude Cito-toets verliest rap terrein, ook in West-Brabant.

Het leven van een leerkracht van groep 8 was tot 2015 redelijk overzichtelijk. De leerlingen moesten klaargestoomd worden voor die ene grote eindtoets: de Cito. Ooit bedacht om alle kinderen langs dezelfde meetlat te leggen. Maar sinds die niet meer verplicht is, experimenteren scholen met andere vormen van toetsing.

 1. Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  BREDA - De flinke politie-actie vrijdagavond in Breda heeft 55.000 euro en kilo's aan harddrugs opgeleverd. De politie had daarbij waarschuwingsschoten gelost. Een arrestatieteam viel een woning aan de Middellaan in Breda binnen en eerder werd een auto op de A58 tot stilstand gebracht. In een verborgen ruimte van de auto vond de politie een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. In de woning werd nog veel meer gevonden. In totaal zijn drie mannen aangehouden.
 2. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
  PREMIUM

  Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

  OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.

In samenwerking met indebuurt Breda