Volledig scherm
Henk-Jan en Ellen in hun chocolaterie. foto Ron Magielse/het fotoburo

Chocolade in overvloed

Liefde voor het product. Dat was reden genoeg voor de 28-jarige Henk-Jan Bemboom om een chocoladewinkel te openen.

Drie weken geleden opende de winkel die hij de naam We Love Chocolate gegeven heeft. Bemboom heeft kennissen in de chocoladewereld. " Zij hebben mij veel geleerd en mede dankzij hen ben ik waar ik nu ben en heb ik mijn eigen winkel." Inmiddels is de zaak al een aardig succes, eigenaar Bemboom is positief verrast. "De bezoekersaantallen zijn hoger dan verwacht, vooral mond-tot-mondreclame zorgt voor veel klanten." De beginnend ondernemer die met We Love Chocolate zijn eerste winkel heeft, is van mening dat het vooral lastig is om klanten de winkel in te krijgen. " Als mensen echter een keer binnen zijn geweest, zit het wel goed. We hebben al een aantal mensen gehad die enkele keren zijn teruggekomen."We Love Chocolate is uiteraard niet de enige chocolaterie in Breda; wat doet deze winkel om zich te onderscheiden?"Traditionele chocolateries zijn vaak wat ouderwets, wij doen het anders." Je kunt hier bijvoorbeeld geen losse bonbons kopen. "Wij verkopen vooral chocoladepakketten. Daarnaast kunnen mensen hier elke dag bonbons komen proeven."Ook wordt het assortiment van de winkel afgestemd op de seizoenen. "We hebben nu ook chocolade en bonbons die helemaal in de kerstsfeer zijn." Bredase roots heeft de familie Bemboom niet, de familie is namelijk afkomstig uit de Randstad."We hebben besloten ons in Breda te vestigen, omdat de stad een naar mijn idee prettige cultuur en sfeer uitademt, de mensen hier staan toch net wat anders in het leven dan de Randstedelingen." Henk-Jan runt de winkel namelijk niet in zijn eentje, ook zijn zus Ellen en zijn moeder zijn bijna elke dag aanwezig.De toekomst ziet Bemboom positief: " Ik heb er alle vertrouwen in."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Als wel ergens de burgemeester persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout
    PREMIUM
    Column

    Als wel ergens de burgemees­ter persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout

    Als wel ergens de burgemeester ‘persoon van het jaar‘ is, dan is het in Oosterhout. Marcel Fränzel ontpopte zich daar in zijn tien maanden als waarnemend burgemeester tot kameraad van alle inwoners. Iemand die uit oprechte belangstelling een praatje met je maakt in het zwembad of tijdens carnaval. Dat altijd vriendelijke maatje hadden de mensen wel nodig. Want de stad trok begin dit jaar vooral negatieve aandacht, nadat bleek dat Stefan Huisman als burgemeester handtastelijk was richting vrouwen en bacootjes als koffie dronk. Uiteraard moest Huisman het veld ruimen.

In samenwerking met indebuurt Breda