Dankzij een ontheffing die het Chassé theater van de gemeente Breda kreeg mag een kwart van de grote zaal bij voorstellingen gevuld zijn. Grote theaters in Oost-Brabant mogen echter maar 30 bezoekers per voorstelling toelaten.
Volledig scherm
Dankzij een ontheffing die het Chassé theater van de gemeente Breda kreeg mag een kwart van de grote zaal bij voorstellingen gevuld zijn. Grote theaters in Oost-Brabant mogen echter maar 30 bezoekers per voorstelling toelaten. © Pix4Profs-Ron Magielse

Chaos rond nieuwe coronaregels: ‘We moeten overal zelf achteraan, er is zoveel onduidelijkheid!’

Er bestaat veel onduidelijkheid rond de nieuwe coronaregels. Bij de veiligheidsregio West-Brabant en veel gemeenten stond de telefoon donderdag roodgloeiend omdat veel ondernemers en culturele instellingen niet weten waar ze aan toe zijn. 

  1. Cultuursector vreest groot probleem na nieuwe maatregelen

    Cultuursec­tor vreest groot probleem na nieuwe maatrege­len

    Theaters, bioscopen en concertpodia hebben een groot probleem als ook voor hen geldt dat maximaal dertig personen tegelijkertijd de zaal in mogen. De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) heeft dinsdagochtend een brief geschreven aan de voorzitter van het Veiligheidsberaad, de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls. Hierin vragen ze dringend om een vrijstelling voor alle zalen die een goed coronaprotocol hebben.

In samenwerking met indebuurt Breda