Chaimae Faqir is Leraar van het Jaar 2019 voortgezet onderwijs, Stephan van Ginneken Conciërge van het Jaar

VideoBREDA - Chaimae Faqir van Tessenderlandt in Breda is woensdagavond verkozen tot Leraar van het Jaar 2019 in het voortgezet onderwijs. Stephan van Ginneken van KSE in Etten-Leur is gekozen tot Conciërge van het Jaar. Dat werd bekendgemaakt tijdens het BN DeStem Onderwijsgala op het Graaf Engelbrecht in Breda.

,,Als je als economiedocent op een vmbo-school genomineerd bent voor de titel ‘leraar van het jaar’, dan breng je echt iets goeds teweeg”, is de jury lovend over wat ze noemen een ‘verwarmende pedagoge’. 

Faqir is bezig aan haar eerste jaar als docente. In een rollenspel moest ze een slechtnieuwsgesprek aangaan met een leerlinge die niet naar het volgende jaar overgaat. ,,Dit heb ik nog nooit gedaan”, verontschuldigde ze zich na afloop. De jury waardeerde dat: ,,Ze heeft nog veel te leren, dat geeft ze zelf ook aan, maar we hebben alle vertrouwen in haar.”

De andere kandidaten waren Rob Goossens van Graaf Engelbrecht in Breda (docent lichamelijke opvoeding) en Roos Joosten van het Moller Lyceum in Bergen op Zoom (docente Nederlands)

Volledig scherm
Stephan van Ginneken (KSE Etten-Leur) is conciërge van het jaar, Chaimae Faqir (Tessenderlandt Breda) is leraar van het jaar. © Pix4Profs / Joris Knapen

Conciërge van het jaar 

Stephan van Ginneken van de KSE in Etten-Leur won de taaie strijd om de titel Conciërge van het Jaar 2019. ,,De school heeft mij zeven jaar geleden de kans gegeven het leukste vak van de wereld te geven”, sprak hij direct na de winst.

De jury zei dat Van Ginneken en medekandidaten Gertjan Traas ('t Rijks in Bergen op Zoom) en Erik van Campen (St. Joseph in Breda) aan elkaar gewaagd waren. ,,Drie keer hebben jullie een verpletterende en overtuigende indruk achtergelaten.”

De conciërge van leshuis 2 van de KSE kwam uiteindelijk als winnaar uit de strijd: ,,We hebben voor een conciërge gekozen die volgens ons een zeer toegankelijke persoonlijkheid heeft.”

Jury

De jury bestond uit Michiel Maas (directeur Markland College Oudenbosch), Julia van Engelen (beleidsadviseur onderwijs gemeente Breda) en André Trompers (waarnemend hoofdredacteur BN DeStem).

Eerder op de dag werd Tim van de Luijtgaarden van Nutsbasisschool Teteringen gekozen tot Leraar van het Jaar 2019 in het basisonderwijs

Volledig scherm
Met spandoeken moedigden de supporters de leraren en conciërges aan tijdens het BN DeStem Onderwijsgala. © Tom Hayes
Volledig scherm
De leraar van het jaar 2019 is Chaimae Faqir van het Tessenderlandt uit Breda. © Pix4Profs / Joris Knapen

In samenwerking met indebuurt Breda