Celstraf voor oud-directeur Laurentius

DEN BOSCH - Oud-directeur Walter Vermeulen van de Bredase woningcorporatie Laurentius moet 2,5 jaar de cel in voor vastgoedfraude en oplichting. Zijn voormalige zakenpartner Wim Snoeren van vastgoedbedrijf Wildhage BV kreeg door de rechtbank in Den Bosch twee jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, opgelegd. Wildhage kreeg een boete van 130.000 euro.

De straf is gematigd door de lange tijd die het geduurd heeft voordat de zaak voor de rechter werd gebracht.

In drie projecten ziet de rechtbank onverklaarbare waardestijgingen van vastgoed dat door Wildhage aan Laurentius werd verkocht. Het gaat om bouwprojecten in Breda en Terneuzen. Wildhage fungeerde volgens de rechtbank als tussenpersoon en niet als projectontwikkelaar. De rechter vindt het aannemelijk dat Laurentius te veel heeft betaald voor de projecten. De corporatie is het slachtoffer geworden van eentweetjes tussen Vermeulen en Wildhage.

De rechtbank acht niet bewezen dat Vermeulen de toezichthouders van Laurentius verkeerd heeft voorgelicht. Wel acht de rechtbank bewezen hij te solistisch en bovendien misleidend heeft geopereerd. Hij zou zich door een aannemer hebben laten omkopen door een waardevol schilderij aan te nemen. Ook acht de rechtbank bewezen dat Wildhage Vermeulen regelmatig geld toeschoof.

Het bedrag van zeven ton aan contanten werd gevonden in de woning van de broer van Vermeulen is niet bewijsbaar van misdaden afkomstig. Wel gaat het hier om zwart geld.

Verdachte Walter Vermeulen (r) op weg naar de rechtbank in Den Bosch. Links zijn advocaat Ronald Drenth.
Volledig scherm
Verdachte Walter Vermeulen (r) op weg naar de rechtbank in Den Bosch. Links zijn advocaat Ronald Drenth. © ron magielse / pix4profs
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda