Breda 2019: de eikenprocessierups wordt bestreden met een stofzuiger.
Volledig scherm
Breda 2019: de eikenprocessierups wordt bestreden met een stofzuiger. © ron magielse / pix4profs

CDA wil dat Breda nu al begint met aanpak processierups

BREDA - Het is weliswaar nog vroeg, maar de CDA-fractie in de gemeenteraad van Breda vindt dat burgemeester en wethouders nu al aan de slag moeten om een volgende plaag van eikenprocessierupsen voor te zijn. 

In een brief aan het college zegt raadslid Caspar Rutten dat het stadsbestuur binnen twee weken moet laten weten welke maatregelen er worden genomen.

Debacle

Al in juni van vorig jaar hebben de christen-democraten aan de bel getrokken. Dat was nadat de rups massaal tot overlast had geleid. Om zo’n ‘debacle’ in de toekomst te voorkomen heeft de raad toen een motie aangenomen, waarin staat dat er een actieplan moet komen om de strijd met het insect aan te gaan.

Het werd stil

Maar toen werd het stil, constateert Rutten. En dat terwijl volgens hem diverse inwoners en organisaties zelf al bezig zijn om de rups aan te pakken. ,,Maar wanneer de gemeente niet op tijd en adequaat in actie komt in de openbare ruimte, dan ontstaat er weer veel overlast’’, verwacht Rutten. Daarom wordt het volgens hem ‘hoog tijd’ om nu wat te gaan doen. Dat is voor de CDA’er dan ook reden om binnen twee weken een overzicht te verwachten van te nemen anti-rupsmaatregelen.

In samenwerking met indebuurt Breda