Volledig scherm

Castelreesche Heide op slot voor motorcrossers

BAARLE-NASSAU - De Castelreesche Heide in de gemeente Baarle-Nassau, op de grens van Nederland en België gaat op slot voor gemotoriseerd verkeer. Tot nu toe was het natuurgebied een populaire plek om te crossen met de auto of de motor. Daar komt nu een einde aan. 

Aan beide zijden van de grens zijn en worden maatregelen genomen om het crossen een halt toe te roepen. Het gaat om het natuurgebied gelegen tussen de landsgrens, Schootsenhoek en de Hoogstratensebaan. Burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf van de gemeente Baarle-Nassau: ,,Ik ben er trots op dat we met de gemeente Hoogstraten, het Belgische Agentschap voor bos en natuur en Staatsbosbeheer een pakket van maatregelen hebben getroffen om de rust terug te laten keren in dit gebied. Eind april zijn alle borden en afzettingen naar verwachting geplaatst, en nodig ik iedereen van harte uit om dit prachtige gebied te voet of op de fiets te ontdekken.”

Overtreders

Een overzicht van de maatregelen: er geldt in het gebied een verbod op gemotoriseerd verkeer (dit wordt met borden aangegeven); palen en afzetbalken versperren de weg voor motorvoertuigen. Zowel Nederland als België stelt toezicht in om eventuele overtreders aan te spreken. De gemeenteraad van de gemeente Baarle-Nassau heeft op 9 november 2016 een motie aangenomen over de maatregelen op de Castelreesche Heide. In die motie werd het college verzocht in overleg te treden om het crossen in het gebied te verbieden en gezamenlijk te handhaven.

In samenwerking met indebuurt Breda