Volledig scherm
Alma Weber

Carnavalskraker van ernstig zieke Ulvenhoutse bezorgt kippenvel (video)

ULVENHOUT - 'Het is nu of nooit', voor Alma Weber (61), oud-inwoner van Ulvenhout. Ze weet sinds kort dat ze niet lang meer te leven heeft. Haar wens is dat een liedje dat ze ooit voor carnaval schreef, door professionals wordt opgenomen.

Puur toevallig stuitte ze onlangs op de wedstrijd van BN DeStem voor de carnavalskraker van 2017. "Ik herinnerde me dat ik nog een liedje had liggen dat ik in 1995 schreef voor basisschool de Klokkebei. We woonden toen in Ulvenhout en mijn twee kinderen zaten op die school. Ik was in dat jaar lid van de carnavalscommissie. Zo gaat dat, de een maakt een hoedje, de ander een liedje", zegt Alma, kinderneurologe (voorheen bij de Klokkenberg en Hans Berger Kliniek), getrouwd met Steven en moeder van twee volwassen kinderen.

Ze besloot haar lied dit jaar in te sturen in de hoop dat iemand het leuk genoeg vindt. "Ik heb zelf geen band of de mogelijkheid om het uit te brengen. Bovendien ben ik niet echt bij stem. Kortom: niet in staat het zelf te regelen. Als mensen het niks vinden, moeten ze het gewoon zeggen. Maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. Nu kan het nog."

Grappend: "Als het wat wordt, dan wil ik wel de rechten. De helft doneer ik aan kankeronderzoek! "

Levenskunst op het hoogste level

Ze beoefent momenteel, zoals ze het zelf omschrijft, de levenskunst op het hoogste level. "Je bent er nog, je voelt je goed, maar je weet dat je niet meer beter kunt worden. Je wilt van iedere dag genieten, maar moet ook het medisch circuit door, verwerken en afscheid nemen. Voor je omgeving kun je niet de hele dag zwaar weer spelen, anders worden ze knettergek. Zij hebben recht op een onbezorgd leven. Zij bevinden zich boven de rode streep die voor mij getrokken is. Ik zit daar vér onder en ik zal steeds verder zakken. Alles staat op zijn kop en je moet zien daarbinnen de rust te bewaren", aldus Alma.

"Je kunt denk ik beter overreden worden door een bus."

"Het wordt toch geen zielig verhaal hè?", zegt ze dan. "Ik wil vooral stil staan bij de dingen die nog leuk zijn." Het liedje dus. 'We gaan de voordeur in en de achterdeur weer uit', heet het. Ze nam het enkele dagen geleden op, inclusief pollepel en feestmuts.

De blik op stand olijk. Ja ja, retteketet. "En ik ben van origine niet eens een Brabantse! Maar ik dacht, ik stuur het gewoon op. Voor de gezelligheid."

'Het is nu of nooit', zegt Alma Weber (61), oud-inwoner van Ulvenhout. Ze weet sinds kort dat ze niet lang meer te leven heeft. Haar wens is dat een liedje dat ze ooit schreef voor carnaval door professionals wordt opgenomen.

In samenwerking met indebuurt Breda