Sleuteloverdracht in Breda.
Volledig scherm
Sleuteloverdracht in Breda. © Martijn Schraven

Carnaval in Kielegat is los met overdracht van de sleutel van de stad

BREDA - We zijn los. Burgemeester Paul Depla heeft de sleutel van de stad overgedragen aan Prins Daan. Carnaval 2019 in het Kielegat is officieel gestart.

De Prins komt, in tegenstelling tot vorig jaar, dit jaar op de Grote Markt aan zonder prinsenwagen. Maandag pas krijgt zijne Hoogheid een splinternieuwe praalwagen overgedragen van de bouwers van cv Simpel. In plaats daarvan houdt de Prins zich drijvende in een opblaasbadje.

Brabants kwartiertje

Stipt om 15.11 uur vindt de overdracht plaats. Nou ja, met in achtneming  van het Brabants kwartiertje dan. En een klein beetje uitloop. Op de markt drinken en hossen hos-pikken, cactussen, een schaduw-raad van elf en – dit jaar opvallend veel – Freddie Mercury’s.

VVD-kamerlid Thierry Aartsen uit Breda deed afgelopen week aan tafel bij Eva Jinek nog geheimzinnig over zijn kostuum. Samen met enkele collega’s waaronder fractievoorzitter Klaas Dijkhoff, blijkt hij deze dagen op pad te zijn voor een ‘Braxit’. ,,Voor een tijdelijke afsplitsing van Brabant”, verduidelijkt Aartsen.

Metamorfose

Om 15.45 uur worden de poppen van Kiske en Mieske aan het bordes van het stadhuis onthuld. De mascottes van het Kielegatse carnaval hebben dit jaar een metamorfose ondergaan en ogen jonger dan ooit. Tot en met dinsdagavond zullen zij vanaf hun vertrouwde plekje neerkijken op de markt en zien hoe het feest zich onder hen ontvouwd. Alaaf!

Sleuteloverdracht in Breda.
Volledig scherm
Sleuteloverdracht in Breda. © Martijn Schraven

In samenwerking met indebuurt Breda