Caravan- en chaletbranden rode draad in bestaan van Fort Oranje in Rijsbergen

BS-CVe-BRRIJSBERGEN – Caravan- en chaletbranden lopen als een rode draad door het bestaan van camping Fort Oranje in Rijsbergen. Een paar keer per jaar is het raak en wordt een chalet of caravan volledig door brand verwoest.

In de nacht van maandag op dinsdag ging opnieuw een chalet in brand. Rond vijf uur in de vroege ochtend sloegen meters hoge vlammen uit het dak van het chalet. De brandweer kon niets anders voorkomen dat de brand over zou slaan naar andere caravans of chalets op de camping. 

Waxinelichtjes
Eind december 2015 probeerde een zwangere vrouw haar caravan op de camping te verwarmen met waxinelichtjes. Dat ging mis. Haar caravan brandde tot de grond toe af. 

Vrouw gewond
Vorig jaar juli raakte een bewoonster van een de caravans gewond toen haar caravan in brand vloog. De vrouw zou volgens de politie in slaap zijn gevallen met een brandende sigaret

Onderzoek brandstichting
In de meeste gevallen is niet duidelijk hoe een chalet of caravan in brand is geraakt. Zoals bij een chalet dat in september 2015 volledig door brand werd verwoest. De politie vermoedde brandstichting

Enkele branden op camping Fort Oranje op een rij:
- Caravan volledig verwoest bij brand op Fort Oranje in Rijsbergen
- Alweer stacaravan door brand verwoest op camping Fort Oranje in Rijsbergen
- Stacaravan in brand op camping Fort Oranje in Rijsbergen
- Brand in twee stacaravans Fort Oranje Rijsbergen
- Politie vermoedt brandstichting bij Fort Oranje in Rijsbergen 
Brand in stacaravan op camping Fort Oranje in Rijsbergen

In samenwerking met indebuurt Breda