Volledig scherm
Mobiele camera Adriaan van Bergenstraat. © Rob Musters

Camera's in Adriaan van Bergenstraat in Breda werken nog niet

BREDA - De camera's die deze week in de Adriaan van Bergenstraat zijn neergezet, werken nog niet naar behoren. Dat zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk na vragen van BN DeStem. ,,De camera's werken op zich wel, maar er zijn geregeld storingen. Komende week moeten ze gerepareerd worden", aldus Van Hooijdonk.

Mis
Buurtbewoners hadden al het vermoeden dat er iets mis was. ,,Wij twijfelen er aan of de camera's werken", aldus een straatbewoner. Dat blijkt te kloppen. Het glas bovenin de twee detectiesystemen is zowel zaterdagavond als zondagochtend donker.

Volgens Van Hooijdonk wordt de straat extra in de gaten gehouden. ,,De camera's moeten snel gemaakt worden, maar we voeren daarnaast sowieso extra surveillances in de buurt uit en houden de omgeving scherper in de gaten." Dit weekeinde is het op een enkele aanhouding na rustig gebleven in de binnenstad. In de Adriaan van Bergenstraat waren er geen incidenten.

De camera's zijn geplaatst naar aanleiding van twee zware mishandelingen en berovingen een week geleden. Bewoners zien verder veel overlast in de straat van drugsdealers en hangjongeren, die 's avonds hard staan te praten en dealen vlak voor de ramen van de woningen.

Dealen
Op de grote parkeerplaats achter de appartementen wordt ook geregeld gedeald. De parkeerplaats is bezaaid met blikjes bier en etensresten en volgens een jonge moeder met twee kinderen die in de straat woont, gebruiken veel mensen de parkeerplaats ook als openbaar toilet. ,,Het is echt heel vies. Ik gooi er geregeld emmers water overheen, om de poep weg te spoelen."

Een week geleden werd de 23-jarige Rucphenaar Dennis van Dijk in de straat bewusteloos geslagen en vervolgens beroofd van telefoon en portemonnee. Met een hersenschudding en geheugenverlies belandde hij in het ziekenhuis. Later diezelfde nacht werd een 23-jarige vrouw in dezelfde straat overvallen.

Volledig scherm
Mobiele camera Adriaan van Bergenstraat. © Rob Musters

In samenwerking met indebuurt Breda