Volledig scherm
De Beyerd in Breda.

Café Top 100: Noord-Brabant is dé caféprovincie met 16 cafés in de lijst

BREDA - Zestien Noord-Brabantse cafés staan in de Café Top 100 2016. Komende maandag wordt bekend welk café in Nederland op de eerste plek staat.

Alle cafés die op de lijst staan, hebben drie juryrondes overleefd en weten inmiddels dat ze in de Top 100 staan. Limburg en Noord-Holland zijn elk met 15 cafés vertegenwoordigd, Zuid-Holland met 14, Gelderland 8, Zeeland 7, Overijssel 6, Utrecht 5, Drenthe 4, Friesland 4, Groningen 4 en Flevoland 2. In de afgelopen 22 jaar leverden alle provincies - Zuid-Holland en Flevoland uitgezonderd - ooit een winnaar. In 2004 eindigde De Mug uit Middelburg op een eerste plek.

Irish Pub in Gilze en De Beyerd
Vorig jaar won Irish pub The Banner in Gilze de publieksprijs. Het café eindigde in de officiële ranglijst op plaats 65. Café De Beyerd in Breda eindigde vorig jaar als zesde in de lijst. Op plaats 79 stond vorig jaar 't Hart van Breda. Ook Buddha's in Steenbergen (plaats 94) en De Commerce in Kruisland (plaats 95) stonden vorig jaar in de top 100.

Maandag wordt niet alleen het beste café van Nederland bekendgemaakt in de Café Top 100 2016, maar ook de beste provinciewinnaar.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

In samenwerking met indebuurt Breda