Volledig scherm
Café Bar Spinola aan het Spanjaardsgat. © Yolanda Sjoukes

Café Bar Spinola is verkocht en wordt Bobby's Boat

BREDA – Na 47 jaar is er deze week een einde gekomen aan Café Bar Spinola. De drijvende kroeg aan het Spanjaardgat in Breda is sinds week eigendom van de Helmondse horecaondernemers Geert Blenckers en Jeroen van Schijndel, die er een bar van maken die eind juli opent: Bobby’s Boat.

Eigenaar Paul Verloop ondertekende afgelopen week de papieren waarmee de deal een feit was. Daarbij was ook zakenpartner Ary Vroon aanwezig, die al 18 jaar niet meer bij de exploitatie van de Spinolaboot betrokken was, maar nog wel mede-eigenaar was. Afgelopen zaterdag was de laatste avond. 

“De nieuwe bar gaat twaalf maanden per jaar, zeven dagen per week open zijn en krijgt een groot terras”, vertelt Blenckers. “We mikken op zo’n 170 zitplaatsen op de kade en nog eens 70 aan boord. Het moet een cocktail- en gin and tonic-café worden met uitgebreide drankkaart, waar je lekker kunt zitten en eten. Het wordt geen café waar je op de bar staat te dansen maar een laagdrempelige bar met een hippe uitstraling. Wij vinden het een unieke locatie.”

Emotioneel

Verloop (72) over de verkoop van 'zijn' boot, een oersterke klipper uit 1916, afkomstig uit Werkendam: ,,Emotioneel is dit wel even doorbijten ja.'' Hij heeft met de jaren het publiek zien veranderen. Van de blauwe blazers, de keurige jongens, de officieren van de KMA, de studenten van vooral de NHTV tot het wat jongere publiek tot zo twintig jaar met dj aan boord. 

Volledig scherm
De Spinola ingebouwd tussen publiek, kade en ponton tijdens het Spanjaardsgatfestival 2014. © RAMON MANGOLD

Verloop, die net over de grens woont in Meer, vindt het jammer dat de naam 'Spinola' eraf gaat. De horecaboot is toch het visitekaartje van de stad, zegt hij. ,,Met het Spanjaardsgat en de toren van de Grote Kerk op de achtergrond. Het reclamebord. Ook buiten Breda kent iedereen de boot.'' 

Spanjaardsgatfestival

Zoals voorgaande jaren zal de boot nog een rol spelen in de catering tijdens het Breda Jazz Festival en het Spanjaardsgatfestival. Daarna wordt er verbouwd – binnen én buiten - waarna de bar hoog zomer open zal gaan.

Bobby’s Boat wordt de eerste Bredase horecagelegenheid van Blenckers en Van Schijndel, die in Helmond en Eindhoven al vergelijkbare zaken hebben onder de naam Bobby’s Bar. Blenckers: "Wij weten dat er in mei een Bobbi's Bar opent in Breda. Maar dit is een ander concept, we zitten elkaar niet in de weg."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Wie moet het seizoen afmaken als hoofdtrainer van NAC?

Wie moet het seizoen afmaken als hoofdtrainer van NAC?

  • Eric Hellemons (4%)
  • Rob Penders (12%)
  • Ruud Brood (53%)
  • Robert Maaskant (14%)
  • iemand anders... (17%)
850 stemmen