Volledig scherm
Op handen gedragen van buurtschap Schijf. © Marcel van Dorst / MaRic Media

Buurtschap Schijf wint Corso Zundert 2017

foto's & video'sZUNDERT - Voor de eerste keer in de historie heeft Buurtschap Schijf het Corso van Zundert gewonnen. Twee keer eindigde Schijf als derde, nooit wist het te winnen. Tot dit jaar met de indrukwekkende wagen Op handen gedragen. Ook de publieksprijs ging naar Schijf. 

De tweede prijs ging zowel bij de jury als het publiek naar Helpt Elkander met Aangeslagen. Buurtschap Wernhout heeft de derde plaats binnengehaald met Bedreigd. De derde publieksprijs ging naar Buurtschap Veldstraat met Troep.

Klik hier voor een artikel met de complete uitslag van Corso Zundert 2017.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Breda