Volledig scherm
PREMIUM
© Robin Utrecht

Buurtpreventie in Breda groot succes: 65 procent minder inbraken

BREDA - Het aantal woninginbraken in Breda is dankzij de inzet van buurtpreventie in zes jaar tijd met zo’n zestig procent afgenomen. ,,Buurtpreventie is een levend en functionerend instrument’’, constateert wethouder Greetje Bos (Wijkveiligheid, VVD). ,,Je kunt bijna niet tevredener zijn.’’

Tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad die donderdagavond plaatsvond gaf de Regiegroep Buurtpreventie een overzicht van de successen die de afgelopen tien jaar zijn geboekt. Intussen zijn er in de gemeente Breda 18.770 adressen aangesloten op een van de 94 buurtpreventiegroepen. Daarmee wordt toezicht gehouden op 846 straten, rekende politieman Dennis Heistek voor.

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda