Volledig scherm
Hartje Ginneken vanuit de luchtballon. Zaterdagavond voeren we mooi over het Ginneken. Vanuit de lucht kon je goed zien hoe druk het was op "Hartje Ginneken" op het Schoolakkerplein. © Ad Ballon

'Buurtfeest' Hartje Ginneken keert terug voor tweede editie

BREDA - Het festival Hartje Ginneken keert dit jaar terug voor een tweede editie. Op zaterdag 2 september wordt het Schoolakkerplein in Breda omgebouwd tot podium voor het 'buurtfeest'. Organisator Johan de Vos is trots op de terugkeer. "We werden gedwongen door het succes van vorig jaar om terug te keren. Mensen bleven maar vragen: 'Keren jullie terug?' Breda zat te wachten op een vertrouwd ons-kent-onsfestival."

Aan het concept van het festival gaat, ondanks de toegenomen populariteit, niets veranderen. "We gaan qua locatie niet uitbreiden, we blijven hetzelfde aantal kaarten verkopen en het publiek kan even grote Nederlandse top-acts verwachten als vorig jaar bij dezelfde vertrouwde sfeer."

Over die acts kan De Vos nog weinig bekend maken: "Het zijn allemaal grote namen uit Nederland, maar wie houden we nog even geheim." Wanneer de kaartverkoop begint, is nog niet duidelijk. "We geven eerst de bewoners van 't Ginneken de kans om als eerste een kaartje te krijgen, daarna volgt de rest."

In samenwerking met indebuurt Breda