Een meisje van 15 jaar oud is overleden na een steekpartij in een woning. Elders in Breda is een minderjarige verdachte aangehouden.
Volledig scherm
Een meisje van 15 jaar oud is overleden na een steekpartij in een woning. Elders in Breda is een minderjarige verdachte aangehouden. © ANP

Buurman (84) huilt om doodgestoken Megan: ‘Het was een schat van een meid’

De gewelddadige dood van de 15-jarige Megan komt maandagmiddag aan als een mokerslag bij de bewoners van de Bilderdijkstraat in Breda. Een hoogbejaarde man die een paar huizen verderop woont kent het meisje en haar moeder goed. Aan de telefoon kan hij zijn tranen niet bedwingen.

,,Het is verschrikkelijk wat dat meisje is overkomen”, stamelt hij. ,,Het was werkelijk waar een schat van een kind. Ze is wel eens bij mij over de vloer geweest. Ze was altijd vrolijk en deed geen vlieg kwaad.”

Zestig jaar

Volgens de 84-jarige bewoner was Megan een bekend gezicht in de straat. ,,Dat komt omdat we een hechte gemeenschap zijn. Als er ergens een verjaardag is, komt er altijd wel iemand wel eventjes langs voor een kopje koffie. Haar moeder is ook een hele lieve vrouw. Voor haar moet het net zo afschuwelijk zijn.”

De man woont al ruim zestig jaar in hetzelfde huis. ,,Natuurlijk maak je wel eens wat mee, maar zo heftig als dit... Nee, dit is echt niet normaal meer. Zo jong, en dan zoiets op je geweten hebben. Het is afschuwelijk. Ik ben er kapot van.”

Liefdesdrama?

Het meisje zou volgens de buurtbewoner op de zolder zijn aangevallen door de 16-jarige verdachte. Op dat moment was ze alleen thuis, zegt de bewoner. ,,Ik heb nog gezien hoe ze haar in de tuin nog probeerden te helpen. Maar er was geen redden meer aan, echt vreselijk.”

In samenwerking met indebuurt Breda