Sfeerbeeld van het BUT Filmfestival, vorig jaar in Breda. Op het buitenterrein van De Nieuwe Veste roepen aliens bezoekers op om mee te lopen naar het Chassé Theater om daar een voorstelling te zien.
Volledig scherm
Sfeerbeeld van het BUT Filmfestival, vorig jaar in Breda. Op het buitenterrein van De Nieuwe Veste roepen aliens bezoekers op om mee te lopen naar het Chassé Theater om daar een voorstelling te zien. © Pix4Profs / Johan Wouters

BUT Filmfestival 2020 gaat hoe dan ook door: ‘We gaan voor het maximaal mogelijke’

BREDA - Hoe het programma er precies uit zal gaan zien, kan organisator Dorien Eggink nog niet zeggen. Maar één ding is zeker, de vijftiende aflevering van het BUT Filmfestival (BUTFF) in Breda gaat door. Van 2 tot en met 6 september, in De Nieuwe Veste en het Chassé Theater.

  1. De naam van Theo van der Westerlaken hoort thuis op het monument van de Acht tegenover zijn huis in Chaam
    PREMIUM
    COLUMN

    De naam van Theo van der Westerla­ken hoort thuis op het monument van de Acht tegenover zijn huis in Chaam

    In een Bredaas hospice is Theo van der Westerlaken aan zijn laatste ronde begonnen. De afgelopen week kreeg de bescheiden, maar o zo grote man achter de Acht van Chaam nog drie onderscheidingen uitgereikt. Waaronder het niet alledaagse Gouden Wiel van de KNWU. 'Waarom niet eerder?', is het gevoel dat velen bekruipt. Zoals de wereld nu pas die 'mooie, lieve' wereldkampioene Lara van Ruijven leert kennen. Haar dood haalt haar uit de schaduw van de Sjinkie's en Suzanne's van het shorttrack.

In samenwerking met indebuurt Breda