Volledig scherm
Artist impression van het nieuwe GR8-hotel aan de A16 in Breda © Prohuis

Burger King en La Place onder één dak in GR8-hotel in Breda

BREDA - Het geplande GR8-hotel aan de A16 in Breda krijgt als restaurantformules zowel een Burger King als een La Place. "Alles komt onder één dak," zegt Arjan van de Graaf van Prohuis BV.  De bouw van het  nieuwe hotel begint naar verwachting eind dit jaar. 

De exacte locatie betreft het Bagven Park, bij de carpoolplaats tussen de A16 en de A58 (ter hoogte van IKEA). De grond is van Port of Breda, dat de ontwikkeling van het project heeft uitbesteed aan Prohuis.

De plannen voor een hotel en een Burger King op  de locatie zijn er al langer maar zijn een tijd in de ijskast gezet, onder meer wegens procedurele kwesties. Volgens Van de Graaf wordt er nu gewerkt aan het opstellen van de omgevingsvergunning  en staat in principe niets de bouw meer in de weg. 

Tankstation

Behalve het hotel wil Prohuis/Port of Breda ook graag een 'duurzaam tankstation' bij het hotel bouwen, waar reguliere brandstoffen te krijgen zijn én waar elektrische laadpalen en een waterstof-tankstation aan toe worden gevoegd. Wanneer dat tankstation gebouwd kan worden, is nog niet bekend. "Daarvoor wordt een aparte procedure gevolgd," aldus Van de Graaf.  

Het GR8-hotel zal honderd kamers krijgen en meerdere zalen en vergaderruimtes. Het hoogste punt wordt zestig meter. In eerste instantie was er sprake van dat er alleen een Burger King op de locatie zou komen. Maar in de GR8-formule zit al een La Place en die wordt nu gecombineerd met Burger King binnen één grote ruimte. 

Van der Valk

GR8 (spreek uit als het Engelse great) is een jonge hotel-formule, die opgericht is door enkele kleinkinderen van Gerrit van der Valk (de grondlegger van het gelijknamige hotel- en restaurantconcern).  De nieuwe keten moet comfortabele 3-sterren faciliteiten bieden aan zowel de zakelijke als particuliere markt. Het eerste GR8-hotel is donderdag geopend aan de Beneluxweg in Oosterhout, in het voormalige gebouw van Tulip Inn. Ook daar is een La Place-restaurant gevestigd. 

 1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
  PREMIUM

  Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

  BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Wie moet het seizoen afmaken als hoofdtrainer van NAC?

Wie moet het seizoen afmaken als hoofdtrainer van NAC?

 • Eric Hellemons (5%)
 • Rob Penders (13%)
 • Ruud Brood (46%)
 • Robert Maaskant (15%)
 • iemand anders... (21%)
4237 stemmen