Burgemeesters doen inspiratie op in Breda

Breda 

Een bijzonder gezelschap liep gistermiddag door het centrum van Breda. Burgemeesters en projectleiders van steden waar het Glazen Huis ooit heeft gestaan kwamen kijken hoe Breda het doet. Ook de burgemeester van Apeldoorn, John Berends, reisde naar Breda af. Die Gemeente is volgend jaar gaststad voor het Glazen Huis van 3FM Serious Request.

Paul Depla, burgemeester van Breda, gaf de groep een rondleiding door de stad. "Zelf ben ik vorig jaar ook in Heerlen geweest tijdens Serious Request. Je leert veel van zo'n bezoek. Zo viel me in Heerlen meteen de velen evenementen naast het Glazen Huis op. Die zorgen ervoor dat de stad nog meer gaat bruisen. Zoals we hier nu eigenlijk met Winterland doen."

Ralf Krewinkel, burgemeester van Heerlen, weet hoe het is om gastheer te zijn van het Glazen Huis. Vorig jaar streek 3FM in zijn gemeente neer. 
"Het is interessant om te zien hoe het hier geregeld is, voor en achter de schermen. Het Glazen Huis zal niet binnen een paar jaar terugkeren, maar ook voor andere evenementen is dit leerzaam." Hij kijkt nog steeds positief terug op de editie in Heerlen. "Ja, het is veel werk, maar het is fantastisch om mee te maken."

Voor burgemeester John Berends is de trip alvast een voorproefje voor volgend jaar. "Dit is de eerste keer dat ik Serious Request live meemaak. Het zindert. Jong, oud. Iedereen is erbij en geniet." Of Berends iets geleerd heeft van de rondleiding? "Zeker. Over het evenement, beveiliging, financiën. Wat mij met name opviel: Breda heeft een mooie combinatie  tussen het Glazen huis en Winterland. Of wij ook zoiets gaan doen, weet ik nog niet. We zitten nog volop in de voorbereidingen."

In samenwerking met indebuurt Breda