Volledig scherm
PREMIUM
De Brabantse burgemeesters en Commissaris van de Koning Wim van de Donk in het Noordbrabants Museum. Van links naar rechts John Jorritsma (Eindhoven), Wim van de Donk, Elly Blanksma (Helmond), Paul Depla (Breda), Jack Mikkers (Den Bosch) en Theo Weterings (Tilburg). © Marc Bolsius

Burgemeesters: Brabantse criminelen rijden nog steeds in de gele trui

DEN BOSCH -  ,,We moeten de criminaliteit slimmer bestrijden, we pakken nu alleen de sukkels op.” Die boodschap van Wim van de Donk, Brabants commissaris van de koning, was op 14 juli 2014 de opening van het NOS Journaal. 

Dik drie jaar later, in september 2017, zei Peter Noordanus, de inmiddels afgezwaaide burgemeester van Tilburg, dít over de Brabantse strijd tegen de drugscriminaliteit:  ,,We zijn met een theelepeltje de zee aan het leegscheppen.”

  1. ‘Als er zo'n kwetsbaar kindje in je armen wordt geduwd, kun je niet weigeren’
    PREMIUM

    ‘Als er zo'n kwetsbaar kindje in je armen wordt geduwd, kun je niet weigeren’

    KLEIN-ZUNDERT/ MALAWI - Nicole van Elteren was 26 jaar, toen haar leven voorgoed kantelde. Daar stond ze. In Malawi. De kleine Maria, vier maanden oud, in haar armen. ,,De oma van Maria keek me aan, vroeg toen of ik het kindje wilde adopteren. Ik aarzelde. Had eigenlijk plannen terug te gaan naar Nederland. Maar ik was gehecht geraakt aan Maria. Wilde er voor haar zijn. Ik vond het eng, maar heb het toch gedaan.”

In samenwerking met indebuurt Breda