Volledig scherm
Het noordelijk deel van de Burgemeester Manderslaan kampt met toename verkeer sinds de Molenstraat is afgesloten. Maatregelen zijn beloofd, maar laten nog even op zich wachten © Pix4Profs/Ron Magielse

Burgemeester Manderslaan Zundert wacht nog op verkeersremmers

ZUNDERT - Bewoners van de Burgemeester Manderslaan in Zundert zijn het zat. Eind januari was hen beloofd dat de gemeente Zundert verkeersremmende maatregelen zou treffen. ,,Maar er is nog niks gebeurd”, aldus Kees Havermans uit die straat.

De bewoners hebben inmiddels een brief geschreven aan burgemeester en wethouders. Daarin wordt gewezen op een toezegging van wethouder Patrick Kok dat: ,,Voor 8 maart in onze straat bloembakken zouden worden geplaatst en borden die aangaven dat er maximaal dertig kilometer per uur mag worden gereden.”

Molenstraat

Belangrijke maatregelen, benadrukt Havermans. ,,Sinds in september begonnen is met de reconstructie van de Molenstraat, hebben wij het sluipverkeer flink zien toenemen.” Verkeer waarvan de bewoners vrezen dat het niet verdwijnt, als de Molenstraat straks af is en éénrichtingsverkeer kent.

In december trokken bewoners daarom al aan de bel. Wethouder Patrick Kok beloofde toen om samen met hen te zoeken naar tijdelijke maatregelen om in een later stadium in een nieuw Verkeers- en Vervoersplan permanente oplossingen vast te leggen. Eind januari meldde hij dat er bloembakken en 30 kilometerborden zouden komen.

En, zegt de wethouder: ,,Die komen er binnenkort ook. Ik begrijp de teleurstelling dat ze er nog niet zijn. Maar de bloembakken en borden zijn al lang besteld. Door de hectiek in de bouw, zijn ze echter nog niet geleverd. Zo zijn de betonnen funderingen nog niet klaar.” Wanneer de levering is te verwachten, weet hij niet, hij waagt zich ook liever niet aan een concrete datum: ,,Maar ze zijn onderweg en komen echt.”

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7308 stemmen