Burgemeester Depla: ‘Het verdriet is met geen pen te beschrijven’

VIDEOBREDA - ,,Ik leef enorm met de familie mee. Want dit is ergste wat je als ouders, als grootouders kunt overkomen. Het verliezen van een kind dat nog zo jong is, 15 jaar. Aan de start van een nieuw schooljaar, werkend aan een toekomst, een heel leven dat nog voor haar lag.”

Dat zei burgemeester Paul Depla vanmiddag na afloop van een bijeenkomst in het speeltuintje bij de Bilderdijkstraat waar hij sprak met buurtbewoners. De bijeenkomst was georganiseerd naar aanleiding van de dood van de 15-jarige Megan, maandagmiddag. Behalve Depla gingen ook politieagenten met bewoners in gesprek.

,,Het verdriet dat is veroorzaakt, is met geen pen te beschrijven”, aldus Depla die tijdens de bijeenkomst onder meer een klasgenoot van Megan van de lagere school heeft gesproken. ,,Zij hebben vaak bij elkaar gelogeerd en van het ene op het andere moment verliest zij haar vriendin.”

Steun

Depla vertelde dat de gemeente contact heeft gehad met de woordvoerder van de familie van Megan. ,,Ze weten dat als daar behoefte aan bestaat, we direct klaar staan. Want de familie heeft alle steun nodig, maar ik weet ook dat ze op dit moment vooral steun bij elkaar zoeken.”

Depla: ,,We hebben vanmiddag een luisterend oor willen zijn. Mensen met elkaar in gesprek laten gaan. Zodat ze elkaar kunnen ondersteunen. Het verdriet in de buurt is enorm groot en dan helpt het als je als buurt weet dat je er niet alleen voor staat. Dat je op elkaar kunt rekenen. En dat je weet dat de politie, de gemeente, Slachtofferhulp er ook voor hen is. We willen laten zien dat dit de hele stad aangrijpt.”

Volledig scherm
Burgemeester Depla leeft enorm mee met de familie van Megan (15). © Tom van der Put | MaRicMedia
Volledig scherm
Burgemeester Depla bezoekt woning van buren © Perry Roovers / MaRic Media

In samenwerking met indebuurt Breda