Volledig scherm
PREMIUM
Hostel Nightflight in Breda. © Jacques Hendriks

Burgemeester Depla had hostel Nightflight niet mogen sluiten

BREDA - Burgemeester Depla heeft vorig jaar september ten onrechte besloten dat hostel Nightflight aan de Nijverheidssingel in Breda een maand moest sluiten. Dat heeft de rechtbank bepaald nadat exploitante Tina Otero Gonzalez de gemeente Breda gedaagd had.

Depla nam die beslissing omdat er opnieuw alcohol op een van de slaapzalen van het hostel was aangetroffen, terwijl de exploitante niet over een drankvergunning beschikt. Daarmee zou ze artikel 25, eerste lid, van de Drank en Horecawet (DHW) overtreden hebben.

 1. Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd
  PREMIUM

  Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

  BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.
 2. Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  BREDA - Een feestelijke opening en een protest op dezelfde dag. Voor zover bekend was dat nog niet voorgekomen in de lange en bewogen geschiedenis van de Zuidelijke Rondweg. Die ging na twee maanden werkzaamheden weer open voor het autoverkeer. Vanaf zes uur in de avond waren de weggebruikers weer welkom. Daarvoor was de verkeersader in Breda-zuid het bezit van wandelaars, fietsers, skaters, steppers, hardlopers en andere recreanten.

In samenwerking met indebuurt Breda