Rat Verlegh Stadion.
Volledig scherm
Rat Verlegh Stadion. © Arie Kievit

Burgemeester Depla: ‘De zwakste eredivisie ooit en NAC eindigt stijf onderaan, dramatisch’

BREDA - ,,Iedereen vindt dit jammer. Maar er is ook berusting. Iedereen heeft gezien dat het dit jaar niet goed ging. Het is nu de schouders eronder en borst vooruit”, reageert burgemeester Paul Depla van Breda op de degradatie van NAC.

Depla is als voetballiefhebber begaan met de club en is net als zoveel andere fans teleurgesteld in de prestaties: ,,Dit seizoen zo snel mogelijk vergeten. Maar er wel van leren, dat het zo niet moet gebeuren. Met FC Emmen, de Graafschap en Fortuna Sittard in de Eredivisie, dan moet je toch overleven... Dit was de zwakste Eredivisie ooit. En NAC eindigt stijf onderaan. Dat is dramatisch. Zo’n trots publiek, zo in de steek gelaten. Aan het publiek lag het niet.”

Lachend: ,,Ik ben één van die supporters ja. Naast werken is het voetbal en muziek waar ik veel plezier aan beleef. Het is ook het gevoel dat je je thuis voelt bij NAC, het stadion, de sfeer. Voetbal is de belangrijkste bijzaak van het leven, toch?” 

De impact? ,,NAC is één van de iconen van de stad. Er zijn weinig steden waar een club zo leeft. De trots, de verbondenheid. Het is heel spijtig dat het zo loopt. Hopelijk komen ze snel terug.” 

Wat doet het met de stad? ,,NAC is wel een uithangbord, het heeft meerwaarde als je in de Eredivisie speelt. Als je alleen al kijkt naar de hoeveelheid mensen die NAC tegenkomen op televisie. De waarde is groter. Dat is allemaal iets minder als je in de Keuken Kampioen Divisie speelt. Ik merk het zelf ook als ik door het land ga. Dan spreken de mensen je vaak aan op NAC.”

Spandoek bij PEC - NAC
Volledig scherm
Spandoek bij PEC - NAC © BN DeStem

In samenwerking met indebuurt Breda