Bij de rellen na de wedstrijd NAC-NEC zondagavond in Breda, raakten acht agenten gewond. Zes relschoppers werden na afloop gearresteerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de rellen na de wedstrijd NAC-NEC zondagavond in Breda, raakten acht agenten gewond. Zes relschoppers werden na afloop gearresteerd. © Pix4Profs

Burgemeester Breda: hooligans waren ‘doorgesnoven gasten die wilden rellen’

voetbalrellen bredaBREDA - Twee dagen na de rellen komt bij burgemeester Paul Depla het stoom nog uit de oren als hij het over de rellen heeft die zondagavond uitbraken na de voetbalwedstrijd NAC-NEC in Breda. ,,We waren op alles voorbereid, maar de intensiteit van deze rellen was enorm. Dit was verschrikkelijk. NAC is een mokerslag toegediend.”

 1. NAC en gemeente Breda keihard in statement over rellen: ‘Hier is met geen enkel boerenverstand uitleg voor te geven’
  nieuwe beelden opgedoken

  NAC en gemeente Breda keihard in statement over rellen: ‘Hier is met geen enkel boerenver­stand uitleg voor te geven’

  BREDA - NAC heeft maandag bekendgemaakt aangifte te doen naar aanleiding van de ongeregeldheden na afloop van de verloren wedstrijd tegen NEC. Na de wedstrijd liep het volledig uit de hand buiten het stadion. Er werden vernielingen gepleegd aan het stadion, de politie werd aangevallen en er belandde een brandende fakkel op een man die gereanimeerd werd.
 2. NAC-supporters wilden onwel geworden fan ‘juist helpen en beschermen’
  PREMIUM
  Update

  NAC-supporters wilden onwel geworden fan ‘juist helpen en beschermen’

  BREDA - Tal van NAC-supporters zijn boos omdat ze de schuld krijgen van het geweld dat de hulpverlening zou hebben verstoord aan de onwel geworden en later overleden fan, kort na het verloren promotieduel tegen NEC in Breda. ,,We probeerden hem juist te helpen en de hulpverleners te beschermen die zijn leven probeerden te redden. Pas toen de politie een andere supporter wilde arresteren, sloeg de vlam ineens in de pan”, zeggen de fans.

In samenwerking met indebuurt Breda