Er is een start gemaakt met de bouw aan de Hoolstraat 60 in Teteringen. Pix4Profs/René Schotanus
Volledig scherm
Er is een start gemaakt met de bouw aan de Hoolstraat 60 in Teteringen. Pix4Profs/René Schotanus © Pix4Profs/René Schotanus

Buren 'brandpand' Teteringen krijgen nieuwe muur

TETERINGEN - Goed nieuws voor de directe buren van het afgebrande pand op nummer 60 aan de Teteringse Hoolstraat. Er komt een nieuwe buitenmuur voor de bewoners op nummer 62.

De getroffen familie heeft er wel ruim twee jaar op moeten wachten en hoopt, nu de werkzaamheden aan de buitenmuur zijn begonnen, er snel warmpjes bij te kunnen zitten.

Tegenvaller

Begin deze maand was er nog die onverwachte tegenvaller toen alles in gereedheid leek voor de muurbouw maar de gemeente Breda roet in het eten gooide door op de proppen te komen met de eis voor een omgevingsvergunning.

Het papierwerk van bijna zeshonderd euro, te betalen door de buren, is conform de regels verleend, zelfs binnen de maximale termijn. Een ingehuurd bouwbedrijf uit Terheijden kan nu daadwerkelijk aan de slag.

Rijtje

Op 8 september 2016 vloog het pand aan de Hoolstraat 60 in de fik. De woning maakte deel uit van een rijtje aaneengeschakelde huizen.

De woning stond toentertijd leeg na het overlijden van het echtpaar dat er decennia woonde. Net voordat zoon en erfgenaam Ad Rijvers de sleutel aan geïnteresseerde huurders kon geven, staken onbekenden het object in brand. Wie die daad pleegde en waarom, is ondanks rechercheonderzoek en het uitloven van een beloning nog altijd onduidelijk.

Shovel

De geblakerde restanten stortten volledig in toen er met een shovel bij opruimwerkzaamheden tegen de buitenmuur werd aangereden. Wat resteert is een berg puin die tot ergernis van omwonenden tot op de dag van vandaag als stille getuige is blijven liggen.

De afgelopen twee jaar werden de directe buren van nummer 62 in de winter alleen door een oranje zeil beschermd.

Aan die situatie zal, nu de bouw van een buitenmuur is begonnen, spoedig een einde komen. ,,Nu de snelle afvoer van het puin nog", zegt een buurtbewoner.

In samenwerking met indebuurt Breda