Volledig scherm
PREMIUM
Bumperkluiven foodtruck festival in Boeimaar aan de Mark. Met lekker eten en veel te drinken maar ook muziek, bellenblaas workshop en een draaimolen © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Bumperkluiven in Breda is ’full of crepe so steak me home’

BREDA - Ook dit jaar streek het Food Truck festival Bumperkluiven neer in de Boeimeer. Het festival begon vrij dramatisch met regen en wind, maar krabbelde dankzij stijgende temperaturen en sterke gimmicks toch weer op.

Lekker eten en drinken zijn natuurlijk belangrijk voor een food truck festival, maar het hebben van een goede gimmicks is dat zeer zeker ook. Bij Bumperkluiven hebben ze dat goed door. Zo zijn de toiletdames hier twee actrices die van elke plasbeurt een kleine theatervoorstelling maken. 

  1. Alternatieve Vierdaagse voor rolstoelers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest
    PREMIUM

    Alternatie­ve Vierdaagse voor rolstoe­lers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest

    BREDA - Zie het als ludiek en positief protest, met kritische kanttekening. Deze ochtend start het rolstoelende stel Sinéad Power (31) en Benjamin Wessels (31) aan hun eigen Nijmeegse Vierdaagse. De route: van Breda naar Helvoirt, dan naar Handel, naar Tiel, om vrijdag te eindigen bij de echte finish in Nijmegen. Iedere dag rijden ze veertig kilometer. Voor beiden een afsluiting van een moeizame periode en dus belangrijk. Maar aan de échte Vierdaagse mochten ze, tot hun teleurstelling, niet meedoen.

In samenwerking met indebuurt Breda