Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoek Burgemeester van Sonsbeeckpark Breda. © Perry Roovers / MaRic Media

‘Buitengewoon brute en gewelddadige’ verkrachting in Van Sonsbeeckpark draagt stempel van B. (27)

BREDA – De verkrachting in het Van Sonsbeeckpark in september 2017 toont opvallend veel gelijkenissen met eerdere verkrachtingen waarvoor de 27-jarige J.B. in 2012 is veroordeeld. Dat stelt de rechtbank woensdag in een tussentijdse zaak tegen de Bredanaar. De man zou opnieuw in de fout zijn gegaan onder toezicht van reclassering.

Onder meer de manieren waarop de dader het slachtoffer benaderde, onherkenbaar probeerde te zijn en seksueel handelde, zijn ‘significante overeenkomsten die in de richting van de verdachte wijzen’, zo somde de rechter op. Hij beklemtoonde het ‘buitengewoon brute en gewelddadige karakter’ van het feit. ,,De rechtsorde is geschokt.”

  1. Ik ben echt klaar met dit kabinet
    Geef uw mening

    Ik ben echt klaar met dit kabinet

    Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?

In samenwerking met indebuurt Breda