Volledig scherm
Breepark anno 2018. © Google

Breepark: van akkers en weilanden tot vrijetijdsgebied

Toen en NuBREDA - Een gebied in Breda dat de afgelopen dertien jaar aanzienlijk is veranderd, is toch wel Breepark. Van bovenaf is de metamorfose nog duidelijker zichtbaar. Deze zomer nemen de Brabantse kranten een aantal plekken met satellietfoto’s onder de loep. Deze week Breepark Breda.

Graasden jaren er terug nog koeien en groeiden er planten op de akkers. Tegenwoordig is er op Breepark flink wat bedrijvigheid. In een aantal jaar is het gebied omgetoverd tot een een vrijetijdsgebied met winkels, een bioscoop en plek voor evenementen en festivals.

Hoe werkt het?

Bekijk de veranderingen op onderstaande fotoslider. Beweeg de verticale balk naar links en rechts over de foto. Op mobiel klik je links van het witte bolletje om deze in beweging te brengen.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Breda