Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van een van de nieuwbouwprojecten in Breda, Haag5 aan de Haagweg. © Maas-Jacobs

Bredase woningmarkt bereikt kookpunt: 3.000 euro per vierkante meter woonruimte

BREDA - De torenhoge huizenprijzen in Breda bereiken dit najaar het kookpunt. De gemiddelde prijs voor een vierkante meter woonruimte in Breda passeert dan de 3.000 euro. Geen enkele andere gemeente buiten de Randstad is zo duur om te wonen. Maar de gekte lijkt daarna wel voorbij.

Dat blijkt uit cijfers over de Bredase woningmarkt in het tweede kwartaal van dit jaar van Van der Sande Makelaars. Die rept nog altijd over een oververhitte en sterk onder druk staande markt. Op peildatum 1 juli stonden 610 woningen te koop, terwijl op Funda in Breda 13.750 serieuze zoekers staan geregistreerd.

  1. De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo
    PREMIUM
    video

    De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo

    Hij liep een dagje mee in een seksclub, deed straatinterviews voor een website, maakte een hiphop-nummer en ontwierp zijn eigen tattoo. Gé Smit (67) uit Breda heeft nadat hij een jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikte niet bepaald stilgezeten. Meer dan twintig mini-stages deed hij voor zijn ‘Superhoppa’-project, waarmee hij via lezingen en workshops zijn ervaringen deelt om zo anderen te inspireren.

In samenwerking met indebuurt Breda